Etichete

, , ,

In general, exista o corelatie intre principiile active pe care le contin plantele si efectul lor psihoemotional; observandu-se o imbunatatire, aproape imediata, a statusului emotional prin interactiunea intre om si planta.
Una dintre plantele dragi mie este Salvia… al carei nume deriva din latinescul „salvere”, ce inseamna „a fi salvat”.
De ce ne poate ea salva?!?… de emotiile negative, ce reprezinta cea mai comuna intruchipare a suferintei. Emotii ce constituie prima forma de boala perceptibila si primul avertisment cu privire la atitudinea gresita, care perpetuata, duce la tulburari functionale si, in final, la boala fizica.
Emotiile distructive reprimate sau dosite in vreo hruba a inimii, se acumuleaza si innamolesc mintea. Scoase insa la lumina, ele devin surse de constientizare si re-echilibrare a fiintei….caci, din oftat si suspine se limpezeste-o lacrima; din fuiorul vaietului, se toarce vraja unui suras.😊
Salvatoarea…Salvie ajuta la temperarea emotiilor excesive prin efectul sedativ central si periferic; linistind agitatia, anxietatea, suprasolicitarea, astenia neuropsihica.
Pe rigizi ii flexibilizeaza. Pe inversunati ii domoleste.
Tuturor le vindeca ranile sufletesti. Astfel, trairile inferioare se transforma in forme superioare de exprimare; in timp, fiinta fiind capabila de accesarea si utilizarea energiei creatoare.
Concluzionand… „De esti trist sau suparat…un ceai de Salvie te-ar ajuta!” 😉