Etichete

, ,

Există , adânc, în ființa noastră nevoia de a Cunoaște. Și această nevoie, este cel puțin pentru mine, cel mai puternic drog….dar ca orice drog, iși cere dreptul și plata.

Întâlnesc oameni în care a început să se facă simțită această nevoie….și întreabă, caută și cer să le fie împărtășită cunoașterea acumulată. Și știu că nu îi pot refuza, dar știu în același timp care este prețul fiecarei fărâme de adevăr, de cunoaștere.

Așa că ….m-am hotarât să scriu aceste rânduri, celor în care s-a trezit nevoia de mai mult, pentru că mie nu mi-a spus nimeni….m-au aruncat niște nepricepuți pe acest drum și apoi au ridicat din umeri zicându-mi să mă descurc, că doar eu am cerut.

Și nu de puține ori, în căutările mele, m-am întrebat…de ce??? una sau alta….și mi-am adus aminte de păcatul originar. Și “păcatul originar” este nevoia de cunoastere, nevoie ce a dus la pierderea Raiului, la izgonire; asta ca să simplific mult cauza și pentru a fi cât mai pe înțeles.

Deci, dragii mei….când vreți să plecați pe drumul Adevărului și vă urmați această nevoie de a Cunoaște, vă pot spune doar atât: fiți pregătiți să plătiți! Cum???…nu știu să vă spun; cred că, fiecare plătește cu ce iubește mai mult sau cu lucrurile de care depinde cel mai mult.

Și pe lângă aceste plăți, fiți pregătiți să accesați DOAR acele nivele de cunoaștere pe care le puteți înțelege și integra, accepta cu mintea și ființa voastră. Pe acest drum, puteți găsi lucruri care să vă zdruncine, dărâme tot eșafodajul pe care este construită viața voastră….așa că, mai întâi pregătiți-vă și fiți deschiși, permiteți acelei Conștiințe Superioare ce locuiește în voi să vă ghideze și să vă ducă doar în experiențele, pe care, ca Sine Uman le puteți duce, le puteți face față, fară ca mintea voastra să intre în colaps.

Și mai este un preț…tot ceea ce altădată ați amânat, nu ați făcut sau onorat, vine spre voi pentru a fi împlinit și înfăptuit; pentru că la Adevar ajungi doar curat și demn!!!

Așa că…îmi cer iertare celor cărora nu le-am spus ceea ce își doreau să audă când îmi puneau întrebări….dar nu îmi asum să “arunc” pe acest drum pe cineva, dacă eu simt că încă nu poate duce. Este drept, că toți avem dreptul de a Cunoaște și de a ajunge la Adevăr și acest drept nu poate fi refuzat, dar este important și să ne pregătim pentru acest drum, pentru a-i putea face față!!!… pentru că odata pornit pe el, nu mai există drum înapoi către ignoranță,și către acel loc calduț și moale, în care nevoile primare ne erau suficiente….

dr. Smărăndița Păcuraru