Etichete

, , , ,

„Dumnezeu a făcut omul după chipul și asemănarea Lui și a suflat peste el Duh Sfânt!”…
Când am plecat ca și Ființe de Lumină spre întrupare aveam toți la nivel de potențial aceleași capacități, puteri și aceeași conectare și cunoaștere, dar cu toate acestea, oamenii au folosit potențialele în mod diferit. Unii le-au dezvoltat, alții le-au pus la păstrare și alții le-au folosit în scopuri pur personale, egoiste și distructive în raport cu Legile Divine și Universale. Acest fapt este minunat de frumos ilustrat în Noul Testament prin pilda talanților ( Matei cap.13) , pilda semănătorului ( Luca cap.8 ) și parabola despre iconomul necredincios ( Luca cap.16).
Și atunci… cum ne putem aduce aminte ce am folosit, ce am păstrat sau ce am distrus? Avem nevoie de o hartă pentru aducerea aminte a ceea ce Suntem și întoarcerea la Împărăția Dumnezeului din noi. Astfel, Marele Creator, în marea Lui înțelepciune ne-a lăsat Harta Astrală în care Planetele, fiecare cu vibrația ei și energia ei particulară, activează în noi anumite calități și defecte în funcție de gradul nostru de conectare la potențialele divine.
Astrologia, nu reprezintă ceva exterior nouă care prin mișcarea astrelor ne influențează nouă existența, ci reprezintă doar un declanșator extern al programelor și energiilor noastre interioare, al lecțiilor pe care ni le-am propus de învățat prin experimentare.
Astfel, avem Soarele să ne aduca aminte cât de mult ne-am construit partea egotica din noi, Luna să ne amintească despre suflet și mamă… și tot așa câte o scurtă poveste pentru fiecare Planetă cu vibrația și energia ei, vibrații si energii ce se regăsesc în structura fiecăruia dintre noi.
Anul zodiacal reprezintă ocazia de a afla tipul de energie primară, pe care individul o manifestă brut și neșlefuit sau animalul interior, dar și afinitatea dintre oameni, prin interacțiunea la nivelul primar al energiei. În zodiacul Chinezesc sunt 12 ani, fiecare purtând denumirea a 12 animale, reprezentând ca istoric o legendă despre plecarea lui BUDDHA din Planul Fizic. Când marele Înțelept s-a pregătit să plece spre alte tărâmuri, a chemat oamenii la el să le împărtășească din cunoașterea lui, dar ei erau așa de ocupați cu treburile lor încât nu au auzit această chemare și atunci au venit animalele, cărora le-a împărtășit din cunoaștere. De aceea, în Astrologie anul semnifică ‘Animalul din tine’ căci acolo stă cunoașterea la nivel primar, instinctual.
Afinitățile apar când grupăm animalele câte trei, apoi sunt asociate cu una din cele 5 elemente vibraționale ( Foc, Pământ, Apă, Metal și Lemn) clasificare făcută dupa ultima cifră din anul de naștere. Deci, animalul reprezintă tipologia socială primară, în care se încadrează fiecare nou venit pe Pământ.
Semnul Zodiacal sau Zodia reprezintă șansa abordării aceleiași tipologii sociale din perspectiva unui verb. Astfel, un Berbec va folosi verbul A FI, un Taur A AVEA… Pe scurt: ”Te-ai născut din verbul constelației natale“. Și aici, există tot 12 semne de naștere. De asemenea, se poate face analogia între anii chinezești și zodiile europene, de exemplu: anul Dragonului este în analogie cu zodia Berbecului, anul Șarpelui cu zodia Taurului.
Decada Zodicală reprezintă reacția psihologică la experiențele vieții.
Casele Astrologice reprezintă locul, scena unde putem experimenta sau eleva bagajul informațional cu care am venit.
De aceea momentul nașterii este unul important, deoarece ființa Suflet îl alege, în funcție întregul context astral, ca în momentul întălnirii cu Harta ființei noastre să ne putem aduce aminte Cine suntem? Ce avem? Cum găndim? Cum simțim? Cum reacționăm?
Astfel, Astrologia reprezintă modalitatea de aducerea aminte de unde am plecat și regăsirea drumului spre Acasă, spre esența noastră Divină!