Etichete

, , , , , , , ,

Ideea acestor randuri mi-a venit citind articolele cu analiza astrologica asupra perioadei urmatoare, in care se incearca trasarea unor predictii pe baza Nodurilor Lunare ce activeaza axa Balanta ( celalalt/ ceilalti)- Berbec ( eu/ Eu ) si ingresul Lunii Negre in Leu; perioada in care relatiile vor fi testate si incercate, iar Lilith ne va amplifica orgoliile si ne va indemna sa folosim tot ceea ce stim si cunoastem despre ceilalti pentru a-i conduce/ manipula in folosul propriu si, evident, ca totul se va face in numele Iubirii!!! Si, cum toti, indiferent de zodie sau ascendent, avem Berbecul, Balanta si Leul in harta vietii noastre, ar fi bine sa luam aminte ….

… modul in care relationam cu propria fiinta, se reflecta in fiecare relatie pe care o dezvoltam, indiferent de natura ei; fara sa uitam ca si relatiile se supun legii Cauza (eu ) – Efect ( celalalt )!

Toti avem slabiciuni, mai mult sau mai putin cunoscute/ recunoscute de noi insine, numai ca aceste slabiciuni, devin monezi de schimb in parteneriatele noastre…. „Uite iti arat/ te las sa imi folosesti aceasta slabiciune, numai , te rog, nu pleca/ nu ma parasi!”- vorbeste subconstientul nostru catre cel de langa noi; iar cel de langa noi primind aceasta oferta, brusc simte un soi de superioritate, pe care nu va ezita sa o manifeste plin de sine, ori de cate ori va avea ocazia. Si, ceea ce tu i-ai aratat sau l-ai lasat sa vada in tine pentru ca il iubeai si te-ai simtit in siguranta langa el, proiectand asupra lui acea incredere, pe care tie ti-ai refuzat-o, devine intr-o zi, arma prin care totul se incheie…. ori el devine stapanul tau absolut, ori pleci fara sa privesti in urma…

Dar…. este el vinovat??? Il putem privi acuzator pe cel, care a folosit cu pricepere arma pe care noi i-am oferit-o???…. De ce am crede ca cineva s-ar putea purta cu discernamant si dezinteresat cu slabiciunile noastre, cand noi insine nu avem compasiunea de a ne cunoaste, iubi si respecta, lucrand cu fiinta nostra???

Si astfel, cum sa cerem sinceritate, cand ne mintim si ne prefacem ca nu fricile noastre si lipsa respectului de sine, ne impinge sa ne oferim slabiciunile si dependentele pe tava, celui caruia ii pretindem iubire si respect???…cum sa cerem respect, cand ne injosim, cersind atentia celui de langa noi, vanzandu-ne atat de ieftin??? Intrebarile ar putea continua, pana in momentul, in care hotaram sa coboram intim in fiinta noastra cu sinceritate, curaj si incredere pentru a putea relationa onest cu noi insine, ceea ce se va reflecta in jurul nostru prin relatii armonioase, din care rolurile victima- calau, vanat- vanator vor disparea….

O primavara binecuvantata si relationari in deplina cunoastere si acceptare a fiintei interioare!

dr. Smarandita Pacuraru