Etichete

Corpul nostru este un organism complex care are capacitatea să se îngrijească singur – dacă știm să-l ascultăm și să-i oferim hrana de care are nevoie (fizică, emoțională și spirituală). În ciuda abuzurilor multiple la care este supus zi de zi (consumul de alcool, fumul de țigară, toxinele din mediu, lipsa mișcării etc.), el poate să ne slujească bine mulți ani, înainte ca semnele de boală să apară. Chiar și atunci, cu puțină grijă, răspunde și continuă să funcționeze. Foarte mulți dintre noi nu avem însă nici cea mai vagă idee despre cum să ne menținem sănătoși. În momentul în care apare o afecțiune, alergăm la medic având pretenția ca el să ne vindece, refuzând de cele mai multe ori să ne asumăm răspunderea pentru starea organismului nostru. Este mult mai simplu să adoptăm o atitudine pasivă și să așteptăm soluții de la altcineva, pentru ca în cazul în care ceva nu merge bine, putem fi absolviți de orice vină și responsabilitate.

Ceea ce nu reușim să înțelegem este că vindecarea vine din interior. Natura ne-a dotat cu un minunat sistem imunitar și cu un creier capabil de decizii complexe. Ce avem de făcut este să menținem nealterată capacitatea de vindecare cu care organismul nostru este dotat și să fim atenți la semnalele transmise de acesta. Din nefericire mulți dintre noi ignorăm nevoile individuale ale corpului nostru (uităm că suntem unici, deci cu nevoi diferite) și ne dezechilibrăm singuri, ajungând victimele tuturor bolilor.

Fiecare individ trebuie să participe activ la menținerea propriei sănătăți și la tratarea afecțiunilor sub îndrumarea specialiștilor. Trebuie să avem și o stare de psihic pozitivă pentru a menține armonia corpului. Primul pas spre o sănătate mai bună este să conștientizăm că organismul (stilul de viață), spiritul (dorința) și mintea (credința) trebuie să conlucreze armonios.

 

Socrate spunea:brain_cells

Există o singură binefacere, cunoașterea și un singur rău, ignoranța.