Etichete

, , , , ,

Aceso- in mitologie- este zeita ce are grija de procesul personal de vindecare. Ea este fiica lui Asclepios si Epione; Asclepios fiind zeul medicinii si al vindecarii. Mai are patru surori, acestea fiind Hygeea- personificare a sanatatii si a curateniei, Iaso-ce ajuta procesele recuperatorii, dupa perioada de boala, Aglaea- zeita a frumusetii, gloriei si Panaceea- reprezentand remediul universal.

In facultate, am invatat doar despre corp si intr-un mod superficial…. ca si cum, el ar fi o simpla masinarie, careia daca ii dai pastila, injectia sau ii faci operatia potrivita, buna lui functionare este restabilita. Dar, nu explica nimeni, de ce??? pentru unii o pastila chiar ajuta, iar pentru altii…  nu exista leac; chiar daca diagnosticul este acelasi. Si au inceput intrebarile: de ce nu functioneaza intotdeauna? de ce esti clinic sanatos… dar te simti de parca ai avea toate bolile din lume adunate? de ce?? de ce??….

Si, ne-am mai intrebat: ce este sanatatea? starea de bine? cum te vindeci? dar mai ales cum ne imbolnavim??? …si am inteles ca pentru a ne vindeca e necesar parcurgerea, intr-un fel, a caii inverse de la boala, suferinta, tristete si pana la momentul in care a inceput sa se instaleze dizarmonia fizica, emotionala si mentala, dar si cu intelegerea acelor fapte, atitudini, trairi generatoare de disconfort.

Si asa, a aparut ACESO, din intrebari si cautari despre noi, despre viata si ceea ce ne inconjoara. Cum functionam? Cum functioneaza, EA Viata, Lumea, Pamantul?..si…Unde este Dumnezeu in toate acestea???

Si, am inteles ca a ne vindeca inseamna cunosterea, constientizarea, intelegerea corpului fizic, dar si a acelei structuri invizibile a sa, formata din ganduri, trairi, emotii, pasiuni, obsesii si nu in ultimul rand, din Suflet si Spirit.

Si, am inteles ca a ne vindeca mai inseamna si eliminarea din Fiinta noastra a acelor programe si tipare comportamentale mostenite, invatate, copiate, impuse din momentul conceptiei, si pana cand ne desprindem de corpul fizic, pentru a nu le mai manifesta iar, in momentul unei reveniri pe Pamant.

Intelegand si experimentand cu noi si cu cei dragi noua toate aceste lucruri, am inteles ca, din pozitia de medic, este datoria noastra de a-i invata si ajuta si pe altii.

Astfel, cu fiecare clipa, ne construim calea noastra, cunoscandu-ne potentialele si interactionand profund si sincer cu propria fiinta,  facand ceea ce ne aduce bucurie si placere!

Cu drag, de Viata si Oameni!

ACESO